šŸ“° Wanneer beginnen we?

Wanneer mag ik mijn AO-risico afdekken?

De belangrijkste voorwaarde is dat jij verwacht volledig aan het werk te blijven. De hulp stopt vanaf jouw AOW-leeftijd, dus aanmelden heeft geen zin als je deze leeftijd (bijna) bereikt hebt.

Wil jij de details weten? Registreer je dan snel, dan kun je onze productvoorwaarden lezen. Het maakt in ieder geval niet uit wat voor rechtsvorm je hebt en hoeveel werknemers.

Wat is het verschil tussen onze AO-dekking en een AOV?

Onze oplossing is geen verzekering, maar een eenvoudig en betaalbaar fonds. Wij helpen jou om inkomenszekerheid te krijgen door jouw AO-risico te delen met ondernemers, die je kent. Wij zijn eenvoudig, doordat onze voorwaarden overzichtelijk zijn en jouw groep het laatste woord heeft als jij in problemen komt. Dankzij onze sociale selectie hebben wij geen medische keuring nodig. Kies jij eerst voor de startgroep? Dan wordt de mate van arbeidsongeschiktheid bepaald door een onafhankelijk bureau. Wij zijn betaalbaarder dan een verzekering doordat wij uitgaan van vertrouwen, wij geen managers hebben, wij geen duur kantoor hebben, wij geen advies- en poliskosten rekenen, wij niet beursgenoteerd zijn of anderszins gericht op winstmaximalisatie. Wij bieden een sociaal, eenvoudig, betaalbaar en rechtvaardig alternatief voor de eerste periode van arbeidsongeschiktheid. Jij kiest bij jouw verzekeraar een wachttijd van twee jaar en bespaart daarmee elke maand veel geld. Dankzij deze besparing kan jij makkelijk geld opzij leggen in jouw potje, een persoonlijke bankrekening bij bunq. Dit geld blijft van jou. Het enige waar dit geld voor gebruikt wordt, is om jouzelf en jouw groepsgenoten te helpen bij schade. En ben jij dus niet kwijt, zoals bij een verzekering.

Heb jij nog geen AOV? Overweeg dan onze 60-maanden dekking of een vervolgdekking bij een verzekeraar.

Hoe herken je een goed ā€˜broodfondsā€™?

 1. Schenkrecht wordt goed uitgelegd en goed in praktijk gebracht Een ā€˜broodfondsā€™ oftewel schenkkring heeft als fiscaal-juridische basis het schenkrecht. Hiervoor is het belangrijk dat je elkaar kent of op zijn minst lid bent van dezelfde coƶperatie of andere vereniging. Let dus op als iedereen zomaar kan aansluiten bij grote groepen. Bij risicodelen kun je snel aansluiten bij een grote Startgroep, maar iedereen is lid van onze coƶperatie. Omdat wij sociale cohesie erg belangrijk vinden, stimuleren wij om binnen twee jaar je aan te sluiten bij een eigen groep.
 2. Geen B.V. of stichting Een schenkkring is een sociaal netwerk en hierbij past een coƶperatie of andere vereniging. Let dus op dat de uitvoerder geen B.V. is, want die richten zich (meestal) op winst in plaats van leden. Een stichting is officieel niet op winst gericht, maar wordt vaak misbruikt door het bestuur. Dat komt doordat een stichting, net als een B.V. niet gecontroleerd wordt door leden. Bij onze coƶperatie krijg jij inzicht en invloed om het bestuur bij de les te houden.
 3. Goede afscherming van jouw geld en goede financiƫle verantwoording
 4. Een schenkkring werkt op basis van vertrouwen. Sociale groepen zijn als geheel goed te vertrouwen, maar dat betekent niet dat ieder afzonderlijk lid geheel te vertrouwen is. Een goede schenkkring waakt er dus voor dat er niet te veel geld onder de controle van een enkel lid komt te liggen en zorgt voor een goede financiƫle verantwoording. Bij onze coƶperatie hou jij volledige controle over jouw eigen potje en hebben wij een professionele organisatie voor de gemeenschappelijke zaken.
 5. Professioneel bestuur
 6. Een vereniging is mooi, totdat het verzandt in een praatgroep of Poolse landdag. Een organisatie bestuurd door vrijwilligers kan erg fout lopen als het over veel geld gaat. Bij onze coƶperatie committeren we ons aan de eisen van de AFM voor financieel bestuurders.

Wat zijn de verschillen tussen risicodelen en een Broodfonds?

 1. Schenkkringen worden vaak ā€˜broodfondsā€™ genoemd, maar een schenkkring is alleen een Broodfonds (officieel, dus zonder aanhalingstekens) als die is aangesloten bij de Broodfondsmakers. Risicodelen is niet bij hen aangesloten en bespaart hiermee de afdracht aan de Broodfondsmakers.
 2. Bij een Broodfonds is elke groep een vereniging met de bijbehorende administratie, kosten en bestuurstaken. Bij risicodelen zijn alle leden lid van dezelfde coƶperatie, hetgeen kosten bespaart en zorgt dat er een professioneel bestuur is.
 3. Bij een Broodfonds mag een groep uit maximaal 50 leden bestaan. Bij risicodelen mogen ook grotere groepen.
 4. Bij een Broodfonds betalen jongeren hetzelfde als ouderen, terwijl zij gemiddeld minder lang ziek zijn. Bij risicodelen houden wij hier rekening mee en krijgen jongeren korting op hun inleg.
 5. Bij een Broodfonds delen leden niet mee in de winst van de Broodfondsmakers. Bij risicodelen delen alle leden mee in de winst.
Responsive image